ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ / ΕΡΓΑ

Η στρατηγική και ο σχεδιασμός της EPSILON TAS για την προσφορά τελικού προϊόντος στοχεύει στη παροχή της καλύτερης λύσης για τις ανάγκες των πελατών μας. Εργαζόμαστε συνεχώς για να επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας, με την κατεργασία των υλικών και βελτιωμένες διαδικασίες, έτσι ώστε να σχηματίσουμε συμπράξεις συνεργασίας με τους πελάτες μας.

Σε πολλές περιπτώσεις,  η επιλογή του υπάρχοντος υλικού σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες διαδικασίες κατεργασίας, οδηγεί σε εξαιρετικές λύσεις. Εάν απαιτείται, χρησιμοποιούμε το δίκτυο των εσωτερικών και εξωτερικών εμπειρογνωμόνων για να βρεθεί η καλύτερη απάντηση στο πρόβλημα σας – μπορεί να είναι ένα νέο υλικό, μια νέα διαδικασία ή ο συνδυασμός των δύο. Αυτό συμβαίνει με τη  στενή συνεργασία που έχουμε δημιουργήσει με τους πελάτες και κατά συνέπεια, οι δραστηριότητες της EPSILON TAS συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις της αγοράς.

ΕΡΓΑ

Λιμενικές εγκαταστάσεις

Σε λιμενικές εγκαταστάσεις έχουν τοποθετηθεί ράβδοι ολίσθησης και προστατευτικές πλάκες φτιαγμένες από UHMWPE για προστασία απέναντι στις κρούσεις και τη φθορά. Τα εξαρτήματα αυτά, προστατεύουν την επιφάνεια των τσιμεντένιων ή χαλύβδινων κατασκευών και συνδυάζονται με ειδικά λαστιχένια εξαρτήματα. Ο συνδυασμός των δύο υλικών προσφέρει χαμηλό συντελεστή τριβής και εξασφαλίζει εξαιρετικές ικανότητες απορρόφησης ενέργειας.

Χαρτοβιομηχανία

Το UHMWPE χρησιμοποιείται ευρέως στη χαρτοβιομηχανία και ειδικότερα στην κατασκευή καλυμμάτων απορροφητικών κιβωτίων, ελασμάτων, λεπίδων αφαίρεσης μελανιού και στις λωρίδες στεγανοποίησης.

Βιομηχανία τροφίμων, super-markets

To  UHMWPE χρησιμοποιείται στην κατασκευή πάγκων εργασίας για την προπαρασκευή κρέατος, ψαριών και λαχανικών καθώς και στους πάγκους κοπής. Το υλικό αυτό έχει ασύγκριτα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από το ξύλο, δεν σαπίζει, είναι αβλαβές από άποψη υγιεινής, δεν καταστρέφει τα μαχαίρια, καθαρίζεται εύκολα με ζεστό νερό και είναι εγκεκριμένο από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Βιομηχανίες εμφιάλωσης, συσκευασίας και μεταφοράς

Κονσερβοποιίες, ζυθοποιίες, οινοποιίες και γαλακτοβιομηχανίες χρησιμοποιούν εξαρτήματα από UHMWPE, επειδή τα εξαρτήματα αυτά παρουσιάζουν καλές ιδιότητες ολίσθησης, αντίσταση στην απόξεση και δυνατότητες αθόρυβης λειτουργίας. Δεν χρειάζονται βαφή ούτε λίπανση. Εφαρμόζονται σε γραμμές κύλισης και ολισθητήρες, τροχαλίες μεταφοράς, έντασης και απόκλισης, αστεροειδείς δίσκους και κοχλίες χρονισμού και δακτυλίους πληρώσεως για μηχανήματα συσκευασίας και εμφιάλωσης.